Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2024

Gösterim: 56

Dr. Öğr. Üyesi Ayça ÖZEKİN'in yeni kitabı yayınlandı

Bölüm öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ayça ÖZEKİN’in "İki Kişilik Oyunlardan Gerçek Dünya Senaryolarına: Ortak Malların Trajedisi Simülasyonu" isimli kitabı yayınlandı. Kendisini tebrik eder, eserin literatüre katkı sunmasını dileriz.

Karmaşık insan ilişkileri ve çıkar çatışmalarıyla dolu olan dünyamızda, karar verme süreçleri ve etkileşimlerin arkasındaki temel prensipleri anlamak, başarılı stratejiler geliştirmemiz için kritik öneme sahiptir. Dr. Öğr. Üyesi Ayça Özekin'in kaleminden çıkan "İki Kişilik Oyunlardan Gerçek Dünya Senaryolarına: Ortak Malların Trajedisi Simülasyonu", oyun teorisinin güçlü analitik araçlarını ve ortak malların trajedisi gibi önemli kavramları kullanarak, modern dünyanın karmaşıklığını anlamamıza ve etkili çözümler üretmemize yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Diğer yandan, klasik oyunların temellerine de değinerek, problemlere daha kapsamlı bir çerçeveden bakabilmemize de yol göstermeyi amaçlamaktadır.

Sosyal bilimlerde disiplinler arası çalışmalar yapan lisansüstü öğrenciler ve bağımsız araştırmacıların yanı sıra, ortak karar alma süreçlerini anlamak ve etkili stratejiler geliştirmek isteyen herkes için "İki Kişilik Oyunlardan Gerçek Dünya Senaryolarına: Ortak Malların Trajedisi Simülasyonu" eserinin faydalı olması dileğiyle…


Fotoğraflar