Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2023

Gösterim: 127

Ekonometri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Metehan Yılgör Editörlüğünde “İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat: Sınırda Karbon Uygulaması ve Emisyon Ticaret Sistemi” Kitabı Yayımlandı

Ekonometri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Metehan Yılgör editörlüğünde “İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat: Sınırda Karbon Uygulaması ve Emisyon Ticaret Sistemi” kitabı yayımlandı. İklim değişikliği, küresel ısınma, yenilenebilir enerji ve yeşil dönüşüm konularının çeşitli sektör ve boyutlarla ele alındığı kitap, BANTAŞ’ın (Bandırma Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.) katkılarıyla Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayına çıktı. 

Prof. Dr. Metehan Yılgör, beraberinde BANTAŞ Yönetiminden Vedat Arman ve Melis Çetin ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i makamında ziyaret ederek, editörlüğünü üstlendiği kitabı takdim etti. Küresel ısınma ve iklim değişikliğine yönelik çalışmaların önemini vurgulayan Özdemir, kitabın hazırlanmasında emeği geçen tüm akademisyenlere özverili çalışmaları ve katkıları için teşekkür etti.

Türkiye'den ve dünyadan sahaya ilişkin örneklerin verildiği eser; araştırmacılara, lisans ve lisansüstü öğrencilere, şirket yöneticilerine ve sivil toplum kuruluşlarına ulaşarak iklim değişikliği alanına ilişkin önemli bir boşluğu doldurmayı amaçlamaktadır.


Fotoğraflar