Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023

Gösterim: 102

Üniversitemizde “İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat” Temalı Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda, Sosyal Etkinlik ve Eğlence Topluluğumuzun girişimleri ve BANTAŞ’ın katkılarıyla, iklim değişikliği ve yeşil mutabakat konularında bilinç kazandırmak ve bilgilendirme yapmak amacıyla, “İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat” paneli düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılım gösterdiği panele Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Nazım Balcı, Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Şeref Karaca,  Balıkesir KOSGEB İl Müdürü Dr. Deniz Timurçin, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, BANTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan, YEMMAK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yırtımcı, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve davetliler katıldı.

Ekonometri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Metehan Yılgör’ün moderatörlüğünü üstlendiği panele konuşmacı olarak; Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç Dr. Çağatay Başarır,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Sinem Atay, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Gör. Ufuk Eren Vapur, Elektrik Üretim A.Ş. Yük Makine Mühendisi Fatma Erdoğan ve Uluslararası Ticaret Uzmanı Murat Erdoğan yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını BANTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan gerçekleştirdi. Ardından bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Metehan Yılgör, karbondioksit salımının zararına vurgu yaparak, İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat konusunda Üniversitemiz öğretim üyeleri ile birlikte hazırladıkları kitapla ilgili bilgi verdi.  Panelde konuşmacı olarak söz alan ilk isim Dr. Öğr Üyesi Sinem Atay oldu. Atay, “Küresel bir sorun olan iklim değişikliği ve Avrupa Yeşil Mutabakat” konusundan bahsetti. Panel, Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Eren Vapur’un konuşması ile devam etti. Vapur, konuşmasında “İklim Ekonomisi / Ekolojik Ticaret” konusunu ele aldı. Ardından Murat Erdoğan ve Fatma Erdoğan, “Yenilenebilir Enerji Kavramları” konusunda detaylı bir sunum yaptı. Panel, Doç Dr. Çağatay Başarır’ın “Yeşil Dönüşüm Sürecinde Yeşil Tahviller ve Endeksler” konulu konuşması ile sona erdi.

Panel sonrası konuşmacılara plaket takdimi yapıldı ve günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.