Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1214

Genel Bilgiler

Ekonometri Bölümü Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Bağlı olarak 2009 yılında kurulmuş. Bölüm; 23 Nisan 2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6640 sayılı Kanun'la kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlanmıştır. Bölümde İngilizce Hazırlık Sınıfı uygulaması öğrenci isteğine bağlı olarak uygulanmaktadır.  Örgün öğretim ve ikinci öğretim düzeyinde eğitim-öğretim veren Ekonometri Bölümündeki eğitim ve akademik faaliyetler aşağıdaki Ekonometri anabilim dallları bünyesinde yürütülmektedir. 

Anabilim Dalları

Anabilim Dalı Başkanı

Ekonometri Anabilim Dalı

Prof.Dr.Galip ALTINAY

İstatistik Anabilim Dalı

             

Yöneylem Araştırması Anabilim Dalı

               

 

Bölüm Ekonometri disiplininin her alanında öğrencilere kılavuzluk edecek, onların ekonometrik düşünebilme ve karar verebilme yeteneğini geliştirebilecek, kendi alanlarında uzman bir kadroya sahiptir. Değişim programlarının koordinatör bilgileri ve e-posta adresleri aşağıda yer almaktadır.    

FARABİ Programı   Koordinatörü  

 

Yrd. Doç. Dr. Özlem KIZILGÖL

okizilgol@bandirma.edu.tr

ERASMUS Programı Koordinatörü

Yrd. Doç. Dr. Necla TEKTAŞ

ntektas@bandirma.edu.tr

MEVLANA Programı Koordinatörü

Yrd. Doç. Dr. Özlem KIZILGÖL

okizilgol@bandirma.edu.tr

Bölümün Amacı

Ekonometri bölümünün temel amacı, ekonometri ve nicel iktisat konusunda yeterli bilgiye sahip öğrenciler yetiştirmektir.

Bölümün Hedefi

Bölümün temel hedefi, çağın değişen koşullarına uygun, sürekli kendini yenileyen rekabetçi bir anlayış içinde modern teknik ve teknolojileri kullanarak hizmetleri üretmeyi; yaratıcı, analitik düşünceye sahip öğrenciyi yetiştirmeyi ve tüm öğretim elemanlarına her türlü desteği vererek daha verimli olmalarını ve bilimsel çalışma yapmalarını sağlamayı hedeflemektedir

Bölüm Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Çalışma Alanları

Yoğun uygulamalı eğitim gören Ekonometri Bölümünden mezun olan öğrenciler hem kamu hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabilmektedirler. Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başta olmak üzere bölüm mezunları özellikle firmaların Ar-Ge, planlama ve kalite kontrol bölümlerinde çalışabilmektedirler. Bunun yanı sıra, bankacılık, finans, sigortacılık sektörlerinde ve araştırma şirketlerinde geniş bir alanda iş bulma olanağına sahiptirler.