Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2024

BALIKESİR’DE NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI PROBLEMİ VE KURUMSAL STRATEJİLER SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde Yönetim Danışmanı İsmail Orhan Sönmez’in sunumu ile "Balıkesir’de Nitelikli insan Kaynağı Problemi ve Kurumsal Stratejiler" konulu seminer gerçekleşti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dekanı Serap Palaz, işgücünün önemi, işgücü arzı ve talebinin ekonomiye yansımaları gibi unsurlardan bahsetti. Seminerde özellikle Balıkesir özelinde yaptığı araştırmalardan yola çıkarak, Bandırma’nın yakın gelecekte karşılaşacağı senaryolara da yol gösterecek nitelikte analizlerle anlatımını yapan Sönmez, nitelikli işgücü bulma, nitelikli işgücünü kurum bünyesinde tutma, firma kültürü ve firma psikolojisi gibi durumların işgücü üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz tarafından İsmail Orhan Sönmez’e günün anısına hediye takdimi yapıldı.