Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2021

''Bandırma Lojistik Zirvesi'' Düzenlendi

Üniversitemiz Dış Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-DTLM) tarafından ulusal ve bölgesel çok sayıda katılımcının yer aldığı "Bandırma Lojistik Zirvesi" başarıyla düzenlendi. İktisat bölümü hocalarımızın geniş bir katılım sağladığı zirve, 12 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Bandırma Grand Asya Otel'de gerçekleşen açılış programıyla başladı. Zirve Düzenleme Kurulu Başkanı Rektör Yardımcımız ve bölüm başkanımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in açılış konuşmasını yaptığı zirvede daha sonra sırasıyla  Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ,Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal  konuşmalarını yaptılar.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Ulaştırma ve Lojistik Daire Başkanı Serdar Çatakçı açılış sunumunu gerçekleştirdi.

Zirve programına Arkas Lojistik İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Göçmez, UND Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Keleş ve UTİKAD Üniversiteler Odak Grubu Koordinatörü Yüksel Kahraman da keynote konuşmacısı olarak katıldı. Lojistik sektörü ve sektörün pandemi sürecindeki yükselişi üzerine detaylı bilgiler paylaşan konuşmacılar, özellikle “yeşil lojistik” kavramı üzerinde durdular ve bu konudaki çalışmaları ile ilgili paylaşımda bulundular.

İki gün süren zirvede cuma günkü program “Bandırma’nın Lojistik Açısından Önemi ve Gelecek Perspektifi” ve “Lojistik Mesleği ve Eğitimi” konulu oturumlarla devam etti. Cumartesi günkü programda ise “Yeni Nesil Lojistik Uygulamaları ve Dijitalleşme: Konteyner Taşımacılığı Örneği”, “Türkiye’de Limancılık Sektörünün Gelişimi ve Sektörel Uygulamalar”, “Lojistikte Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ve “Covid-19 Sonrası Tedarik Zinciri Yönetimi” başlıklı oturumlar yüz yüze olarak gerçekleştirildi.