Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2019

Gösterim: 705

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Üniversitemiz 4. Yılında Bandırma 17 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet töreni ile 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Ahmet Akın ve Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga  Tosun, Balıkesir eski milletvekilleri Namık Havutça, Ali Osman Sali ve İsmail Özgün başta olmak üzere il ve ilçe protokolü, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile üniversitemiz Akademik personeli ve öğrencilerimizin aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Mezuniyet Törenimiz, bayrak ve flama eşliğinde mezun öğrencilerimizin gruplar halinde tören geçişi yapmalarının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından sahne alan Halk Oyunları ekibimizin gösterisi büyük beğeni topladı.

Mezuniyet törenimizin açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “ Öğrencilerimizle, velilerimizle, hocalarımızla, siz değerli konuklarımızla bugün burada toplanmamızın nedeni, ailelerin gözbebeği, bizim de varlık sebebimiz ve ülkemizin geleceği  olan öğrencilerimizin mezuniyet sevincini paylaşmaktır.

4 yaşında ama 26 yıllık kökleri olan bir üniversite olarak bu yıl da yeni mezunlarımızı hayata uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün hem mutluyuz, hem de gururluyuz; 3.000 civarındaki son sınıf öğrencimizi mezun etmenin heyecanını, pırıl pırıl gençlerimizi hayata uğurlamanın, ülkemize kazandırmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

4. kuruluş yılını idrak eden bir üniversite olarak bu yılın bizim için özel bir önemi daha var. İki yıl önce Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları’ndan mezun olan ilk önlisans öğrencilerimize diplomalarını burada vermiştik, bu yıl da sizlerin huzurunda ilk lisans mezunlarımıza diplomalarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Her şeyden önce, yılları geride bırakıp da mezun olma aşamasına gelmenizden dolayı hepinizi en içten duygularımla kutladığımı belirtmek isterim.

Zorlu üniversite eğitimi sürecinden geçtiniz. Ailelerinizden uzakta, birçok zorluğa katlandınız. Şimdi mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin bu yeni döneme sizi çok ciddi bir donanımla hazırladığına inanıyorum.

Şüphesiz her başarı, öncelikle kişisel çabaların, sıkı ve disiplinli bir çalışmanın ürünüdür. Okuyarak, araştırarak, sorarak, sorgulayarak, kimi zaman gece yarılarına kadar ders çalışarak kat ettiğiniz uzun bir yolun ardından işte bugün ilk etap diyebileceğimiz hedefinize ulaştınız.

Tabii başarı için sadece bunlar yeterli değildir. Ailenizin sizlere verdiği destek, hocalarınızın sizlere yaptığı akademik katkı ve tabi ki kendi gayretleriniz olmadan bugünlere gelemezdiniz. Bu yönüyle başarının, kolektif bir çabayı, ortak bir fedakârlığı gerektirdiği de görülmektedir.

Sizleri çok seviyoruz ve sizleri çok özleyeceğiz. Sizler bizim için hep özeldiniz ve bundan sonrası için de hep özel olarak kalacaksınız. Sizlerin hayata hazırlandığınız bu eğitim yuvasının kapısı dün olduğu gibi bundan sonra da ardına kadar açık olacaktır. Bizler dün olduğu gibi bundan sonrasında da her daim yanınızda olacak, sizlerin en büyük destekçiniz olacağız.

Bu mezuniyet töreni sizler için bir son değil, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden elde ettiğiniz bilgi ve değerleri diğer insanlara ulaştırmak için yeni bir başlangıç olarak görülmeli.

Sevgili öğrencilerimizin çok kıymetli aileleri, bugün sizler için de bir bayram günü. Bu vatana hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için siz velilerimize ülkemiz ve üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.

Bizler ise gözbebekleriniz olan evlatlarınızı akademik kadromuz ile özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluk üstlenen birer birey olmaları için gayretle çalıştık. Ancak bu süreçte çocuklarınız da üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar ve hayata hazırlanmak için çalıştılar. Çocuklarınız ile gurur duyabilirsiniz.

Sokrates der ki: “Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama bilim insanının eserine değer biçilemez.” Bugün burada bulunan tüm öğrencilerimiz aynı zamanda değerli akademisyenlerimizin de en büyük eserleridir.

Bu vesile ile çok kıymetli hocalarımıza, yöneticilerimize, idari personelimize gayret ve fedakârlıkları dolayısıyla teşekkür ediyorum.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 4. yaşını geride bırakmış genç, iddialı, emin adımlarla yoluna devam eden, dünya ve Türkiye çapında saygın bir üniversite olma yolunda önemli bir potansiyele sahip bir üniversitedir.

23 Nisan 2015 tarihinde kurulan üniversitemiz, 6 yerleşkesi, 8 fakültesi, 7 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu, 4 enstitüsü, önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde toplam olarak 118 bölüm ve programı (41 önlisans programı, 36 lisans bölümü ve 41 yüksek lisans ve doktora programı), 18 Uygulama ve Araştırma Merkezi, 560 akademik ve idari personeli ve 12.000 civarındaki öğrencisi, 500’ün üzerindeki uluslararası öğrencisi ile Türkiye ve dünya çapında eğitim-öğretim ve araştırma hizmetlerini sürdüren saygın bir üniversitedir.

Üniversitemiz, faaliyetlerini yerine getirirken, bize teveccüh gösteren ve en başından beri desteğini esirgemeyen ve esirgemeden devam edeceğine inandığımız Sayın Valimiz ve Sayın Vekillerimiz başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Kaymakamlarımız ile İlçe Belediye Başkanlarımıza, il ve ilçe oda ve borsa başkanlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, idari ve akademik personelimize, öğrencilerimize, destek olan tüm kurum ve kişilere ve basın mensuplarımıza içtenlikle teşekkürü bir borç bilirim.

Bugün itibariyle uzun eğitim serüveninde elde ettiğiniz birikimi pratikle, gayretle, çalışkanlıkla hayata geçireceğiniz yeni bir sürece ilk adımı atıyorsunuz.

İş hayatınızda ve akademik çalışmalarınızda ülkenize, milletinize, ideallerinize olan sadakatinizi asla kaybetmemelisiniz.

Kalpsiz bir beden nasıl cesetten ibaretse, değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer de aynı şekilde anlamsız, aynı şekilde soğuk, aynı şekilde ruhsuzdur.

Sizlerin ne pahasına olursa olsun kazanmanın değil, hakkıyla, alınteriyle, etik ilkelere dikkat ederek kazanmanın çabası içinde olacağınıza inanıyorum.

Eminim ki her biriniz, çalışma hayatında dürüst, ahlaklı, kendine güvenen gençler olarak bu ülke için değerli hizmetlerde bulunacaksınız. Biz de sizlerin başarıları ile övüneceğiz, gurur duyacağız.

İşinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak, yaşam felsefenizin bir parçası olsun.

Hayatınız boyunca daima, haktan, adaletten, barıştan, sevgiden, saygıdan, kardeşlikten, paylaşmadan, yardımlaşmadan yana olun, bu değerlerin savunucusu olun, bu ülke için umut olun.

Sizler Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu şekillendirecek, bunun altyapısını kuracak, bunu inşa edecek olan nesilsiniz.

Siz ki “İlim Çin’de de olsa onu gidip bulunuz” diyen bir inancın, İstanbul’un fethinde bulunmak için çölleri aşan bir azmin, gönülleri fethetmek için Orta Asya’dan Anadolu’ya gelen bir felsefenin mirasına sahip gençlersiniz.

“Sevdiğin işi yaparsan ömrün boyunca çalışmazsın” diyor Konfüçyüs.

İnşallah bundan sonra yapacağınız işi sever, sevdiğiniz işi yapar, hem mutlu hem de faydalı olursunuz.

Sözlerimi sonlandırırken, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden bu yıl mezun olan öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.

Vatanına, milletine, ana-babalarına hayırlı evlat olmalarını temenni ediyorum.

Bizimle her zaman irtibatta olmalarını rica ediyorum.

Gençlerimizin bugünlere gelmesinde emeği olan anne-babaları ve hocaları başta olmak üzere hepsine şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun, kısmetiniz bol olsun, başarılarınız daim olsun gençler !

Allah’a emanet olun! “ dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in açış konuşmalarından sonra protokol üyelerinin selamlama konuşmaları gerçekleşti. Bu kapsamda sırasıyla Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga  Tosun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Ahmet Akın ve Yavuz Subaşı selamlama konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Protokol konuşmaları sonrasında üniversitemiz Çocuk Eğitimi Uygulama Ve Araştırma Merkezimizin (BANÜ-Çocuk Üniversitesi)  ilk ve üniversitemizin en genç mezunları olan Çocuk Üniversitesi Yaz Okulumuzu başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin mezuniyet töreni gerçekleşti. Sembolik olarak altı öğrencimize Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Mezuniyet Belgesi takdim etmesi ve Çocuk Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen ve eğitmenlerle günün anısına toplu hatıra fotoğraf çekimi sonrasında yüz elli mezun öğrencimizin kep atmalarının ardından Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu mezuniyet töreni bölümü sona ermiş oldu.

Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu’ndan mezun olan öğrencilerimizin kep atma töreni sonrasında Üniversitemizin birincisi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencisi Vakkas Yurtlu, ikincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Derya Dinçer ve üçüncüsü İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencisi Sinan Akyol'a Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreni programımız, üniversite birincimiz Vakkas Yurtlu’nun tüm mezunlarımız adına konuşmalarını gerçekleştirmesi ve sonrasında fakülte ve meslek yüksekokullarımızı birincilikle bitiren mezun öğrencilerimizin mezuniyet kütüklerine plaka çakmasıyla devam etti. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Maliye Bölümü öğrencisi  Vakkas Yutlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Derya Dinçer, Bandırma Meslek Yüksekokulu birincisi Nuray Ozgan, Erdek Meslek Yüksekokulu birincisi Sergen Şimşek, Gönen Meslek Yüksekokulu birincileri Zeynep Vuran ve Bilal Habeşi Aydın, Manyas Meslek Yüksekokulu birincisi Denizhan Işık, Denizcilik Meslek Yüksekokulu birincisi Yahya Kösem mezun öğrencilerimiz adına mezuniyet kütüğüne plaketlerini çaktılar.

Akademik birimlerimizde dereceye giren öğrencilerimizin mezuniyet kütüklerine plaka çakmalarının ardından mezun verdiğimiz tüm akademik birimlerde ilk üç dereceyi elde eden mezun öğrencilerimize değerli protokol tarafından diplomaları, plaketleri ve hediyeleri takdim edildi. Sırasıyla;

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Maliye Bölümü öğrencisi Vakkas Yurtlu, ikincisi Maliye Bölümü öğrencisi Sinan Akyol, üçüncüsü Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Serap Atabey’e diploma ve plaketleri Balıkesir Milletvekilimiz Adil Çelik tarafından takdim edildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Derya Dinçer, ikincisi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Ayşegül Okyay Ve Gül Dinler, üçüncüsü Hemşirelik Bölümü öğrencisi Suzan Eröncer ’e diploma ve plaketleri Balıkesir Milletvekilimiz Ahmet Akın tarafından takdim edildi.

Bandırma Meslek Yüksekokulu birincisi Dış Ticaret Programı öğrencisi Nuray Ozgan, ikincisi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencisi Ahmet Turgut, üçüncüsü Dış Ticaret  Programı öğrencisi Melis Titiz’e diploma ve plaketleri Balıkesir Milletvekilimiz Yavuz Subaşı tarafından takdim edildi.

Erdek Meslek Yüksekokulu birincisi Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Sergen Şimşek, ikincisi Yerel Yönetimler Programı öğrencisi Muratcan Aras, üçüncüsü Yerel Yönetimler Programı öğrencisi Zehra Yakut’a diploma ve plaketleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz tarafından takdim edildi.

Gönen Meslek Yüksekokulu birincileri Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencisi Zeynep Vuran Ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Bilal Habeşi Aydın, ikincisi İşletme Yönetimi Programı öğrencisi Elif Ayışık, üçüncüleri Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencisi Ahmet Filiz ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Asiye Kartal’ a diploma ve plaketleri Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun tarafından takdim edildi.

Manyas Meslek Yüksekokulu birincisi Sosyal Güvenlik Programı öğrencisi Denizhan Işık, ikincisi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı öğrencisi Aysel Gülcan, üçüncüsü Sosyal Güvenlik Programı öğrencisi Esra Çakmak’a diploma ve plaketleri Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya tarafından takdim edildi.

Denizcilik Meslek Yüksekokulu birincisi Gemi İnşaatı Programı öğrencisi Yahya Kösem, ikincisi Gemi İnşaatı Programı öğrencisi Özgür Uysal, üçüncüsü Gemi İnşaatı Programı öğrencisi Orkun Erkan’a ise diploma ve plaketleri Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu tarafından takdim edildi.

Mezuniyet programımız tüm mezun öğrencilere bölüm hocaları tarafından mezuniyet belgelerinin takdimi ve sonrasında ise Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizin yemin töreninin gerçekleşmesiyle devam etti.

Yemin töreni sonrasında, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir eşliğinde tüm mezun öğrencilerimiz ve ailelerinin heyecanla beklediği kep atma törenine geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in öğrencilerimizin arasında yerini alması ve geri sayımı sonrasında öğrencilerimizin keplerini havaya atımları ile mezuniyet törenimiz sona ermiş oldu. Heyecanlı ve duygulu anların yaşandığı kep atma töreninde unutulmayacak renkli görüntüler oluştu.

Yaklaşık iki bin mezun öğrenci ve yaklaşık altı bin öğrenci ailesinin katılımı ile gerçekleşen mezuniyet törenimiz bölgemizde faaliyet gösteren gıda firmalarının öğrencilerimize ve ailelerine ikramlarıyla son buldu.


Fotoğraflar