Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021

TÜİK Başkanlığına Prof. Dr. Sait Erdal DİNÇER Atandı

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına (TÜİK) Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer atandı. Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde Ekonometri üzerine yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Dinçer'in veri analizi, veri yönetimi ve veri madenciliği üzerine çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

Prof.Dr.Sait Erdal Dinçer'in TÜİK Başkanı olarak atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Akademik kariyerine 2005 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümünde devam eden Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in Türkiye Ekonomosinin 2000 sonrası dönemine yönelik çalışmaları da bulunmaktadır. 26 adet bilimsel makale, 12 adet kitap ve kitap bölümü ile 7 adet uluslararası sempozyumda basılmış bildiri ile akademik alana katkıda bulunmuştur.

Ulusal ve uluslararası akademik dergilerde hakemlik ve editörlükleri mevcut olan, iyi derecede İngilizce bilen Dinçer'in, çok sayıda bilimsel alanda Doktora ve Yüksek Lisans tezinin yönetimini de gerçekleştirmiştir.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ekonometri Bölümü olarak hocamızı kutlar, yeni görevinde başarılar dileriz.