Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020

Fakültemiz Öğrencisi Olup, Yaz Öğretimi’nde Diğer Üniversitelerden Ders Almak İsteyen Öğrencilerin Dikkatine.

Fakültemiz Öğrencisi Olup, Yaz Öğretimi’nde Diğer Üniversitelerden Ders Almak İsteyen Öğrencilerin Yapacakları İşlemler

1. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi’nde Yaz Öğretimi Başvuru formunun (Bölüm Bşk./Bölüm Bşk. Yrd/ Öğretim Elemanı Onayı kısmı hariç) öğrenci tarafından doldurularak imzalanan formun, iibfogrenci@bandirma.edu.tr e-mail adresine gönderilmesi ve gönderirken bölümünüzü belirtmeniz gerekmektedir. (Belirtilen mail adresi dışından başka mail adreslerinden başvuru alınmayacaktır.)
2. Başvurunuz değerlendirilerek  mail adresinize geri dönüş yapılacaktır.
3. Üniversitemizde açılmış olan bir ders diğer üniversitelerden alınamayacaktır. Diğer üniversitelerden ders alacak öğrencilerimizin kayıtlı olduğu Fakülte/Meslek Yüksekokulunun web sayfasındaki açılması planlanan dersleri kontrol ederek seçimlerini yapmaları gerekir.
4. Öğrencilerimiz ilgili yaz öğretiminde en fazla 12 kredilik ders alabilirler.
5. 2014.21 Sayılı YÖK Yürütme Kurulu Kararı: “Yaz öğretimi açılmayan yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin diğer yükseköğretim kurumlarından yaz öğretiminde ders alabilmelerine izin verilmesi konusundaki talepler 25/06/2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/c maddesi uyarınca, yaz öğretimi açılmayan yükseköğretim kurumlarının, diğer yükseköğretim kurumlarından hangilerinde yaz öğretiminde ders alınabileceğinin üniversite senatoları tarafından belirlenmesine, yaz öğretiminde ders alınabilecek yükseköğretim kurumları belirlenmediği takdirde öğrencinin ilgili yılda üniversitenin programının taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversiteden yaz öğretiminde ders alması durumunda alınan bu derslerin üniversite tarafından kabul edilmesine karar verilmiştir.”

Ders içeriklerine ulaşmak için tıklayınız.