Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2022

TÜRK EĞİTİM VAKFI EĞİTİM (YÜKSEKÖĞRETİM) BURSU DUYURUSU

Türk Eğitim Vakfı, T.C. vatandaşı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağh, başarı; ülkesine. bilime ve dünyaya katkıda bulunma amacı taşıyan öğrencilere TEV Eğitim (Yükseköğretim) Bursu vermektedir.

BAŞVURU

• 2022 yılı için burs başvuru tarihleri 12 Eylül - 2 Ekim arasındadır.
  • Başvuru şartlarına ve forma www.tev.org.tr adresinden erişilmekte olup kontenjan ayrılan öğretim kurumları bvuru formunda yer almaktadır.

BAŞVURU KOŞULLAR!

• T.C. vatandaşı olmak,
  • Mal varğı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan ve geri ödemeli olan öğrenim kredisi anmasının sakıncası bulunmamaktadır.)
  • Ara sınıflar için genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,50 olmak, (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65 olmak). Genel ortalamanın 2,50 olması durumunda en fazla 1 başarısız ders olabilir.
  • Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler için: başarılı olarak geçmolmak.
  • DGS ile yerleşen öğrenciler için: İki yıllık mezuniyet ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.
  • İkinci öğretim öğrencileri için: İkinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

ADAY OLAMAYACAKLAR

• Vakıf üniversitesi öğrencileri,
  • Açık öğretim/uzaktan öğretim öğrencileri,
  • Ücretli, değim programlı bölümlerde öğrenim görenler,
  • Dört yıllık lisans programından mezun olup ikinci kez lisans eğitimi görenler, {açıköğretimden mezun olanlar dahildir)
  • Genel ortalaması 2,S0'nin altında olanlar,
  • Genel ortalaması en az 2,50 olsa bile l'den fazla başarısız dersi olanlar,
  • 25 yaşından büyük olanlar,
  • Hüküm giyenler,
  • Öğrenim gördüğü sürede yüz kızarcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
  • TEV'den burs almaya devam eden kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

MÜLAKATA DEVET EDiLEN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

TEV internet sayfasında eklenecek belgeler listesi yer almaktadır. Ayca öğrenciler aday başvuru takip sistemimizden de gerekli nlendirme ekranlarına ulaşabilecek ve bütün aşamaları kendileri takip edebileceklerdir.

EVRAKLARIN HAZIRLANMASI VE BAŞVURU SÜRECİ

• TEV'in ön değerlendirmesi sonrası mülakata davet edilecek adaylar TEV İnternet sayfasındaki aday başvuru takip ekranlarından süreci takip edebileceklerdir. (Ön değerlendirmeyi geçemeyen adayların belge hazırlaması gerekmemektedir. Bu nedenle bilgilendirme gelmeden lütfen belge hazırlamayınız.)
  • Bazı üniversitelerde TEV bursuna yapılan başvuru ile üniversiteye yapılan burs başvurusu üniversiteler tarafından birlikte değerlendirilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin her türlü burs talebinizi üniversitenize mutlaka bildirmeniz gerekmektedir. (Örn: Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, YTÜ, ODTÜ)

BURSUN ÖDENMESİ

• Burs kazanan öğrencilere ekim ayından geçerli olacak şekilde en geç aralık ayı sonunda toplu olarak ilk ödeme yapılır, sonraki aylarda ise ayk olarak ödenmeye devam edilir.
  • Burslar, ekim-haziran ayları arası (9 ay) ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.