Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2020

Gösterim: 365

ERASMUS+ ve Yabancı Dil Sınavı Hakkında Duyuru/ Announcement About ERASMUS + and Foreign Language Exam

COVID19 salgını sebebiyle yurtiçi ve yurtdışında üniversiteler genel olarak çevrimiçi eğitim modeline geçtiği için değişim programları bir süreliğine askıya alınmıştı. Pandemi dolayısıyla alınan kararlar kapsamında Erasmus+ programına dair program süreci aşağıda belirtilen şekilde yürütülecektir.
 
ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI SÜRECİ VE GENEL BİLGİ
 
1- Erasmus+ için Yabancı Dil Sınavı Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olup sınava dair bilgi yakın zamanda duyurulacaktır.
 
2- Sınavdan 55 ve üstü alan ve not ortalaması minimum 2.20 olan öğrencilerimiz Ocak 2021'de Erasmus'a başvuru yapıp kazandıkları takdirde Staj ve Öğrenim Hareketliliği yapabileceklerdir.
 
3- Hak kazanan öğrenciler, Staj için en erken Haziran 2021'de; Öğrenim Harekeliliği için ise Eylül 2021'de ilgili ülkede Erasmus öğrencisi olarak eğitim faaliyetine başlayabilecektir.
 
4- Yapmış olduğumuz anlaşmalar tüm bölümler için geçerlidir.
 
 
/
 
Due to the COVID19 outbreak, the exchange programs were suspended for a while, as universities at Turkey and abroad generally switched to the online education model. Within the scope of the decisions taken due to the pandemic, the program process for the Erasmus + program will be carried out as follows.
 
ERASMUS EXCHANGE PROGRAM PROCESS AND GENERAL INFORMATION
 
1- The Foreign Language Exam for Erasmus+ will be held by our University School of Foreign Languages ​​and information about the exam will be announced soon.
 
2- Students who get 55 and above from the exam and whose GPA is the minimum of 2.20 will be able to do Internship and Mobility Study if they apply for Erasmus in January 2021 and pass.
 
3- Eligible students will be able to start education activities in the relevant country. ( For internship: June 2021 and for Erasmus: September 2021)
 
4- Agreements made are valid for all departments.