Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2024

Gösterim: 233

2. Mezun-Öğrenci Buluşması

07.08.2024 Çarşamba günü saat 19.00 da Webex üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi oturuma 2009 ve 2018 yıllarında mezun olan 4 katılımcımız, mezunlarımız, bölüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katılmıştır. Yaklaşık 2,5 saate yakın süren oturumda gerek halihazırda eğitim almakta olan öğrencilerimize kariyer planları konusunda, gerekse İşletme bölümünde ders vermekte olan bölüm öğretim üyelerinin ders içeriklerini ve yöntemlerini şekillendirmeleri konusunda fikirler veren verimli bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

Katılımcılarımıza ait bilgiler aşağıda detaylı bir şekilde paylaşılmıştır:

Dr. Öğr. Üyesi Reyhan BAHAR (2009 yılı mezunu) Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı Öğretim Üyesi

Elif KARABOĞA (2018 yılı mezunu) Yorglass Cam İnsan Kaynakları Uzmanı

Mehmet Cenk Baskın (2009 yılı mezunu) BARKOD PRO Şirket Kurucusu

Muhammed Enes Yıldırım (2018 yılı mezunu) Koton E-Commerce Senior CRM&Growth Analytics Specialist

Oturumumuza katılan mezunlarımıza yöneltilen sorular ve sorulara ilişkin yapılan açıklamalar şu şekildedir.

1. Mezuniyetinizinden günümüze kariyer yolculuğunuzu özetleyebilir misiniz?

Katılımcılarımız ayrı ayrı mezuniyet tarihlerinden günümüze kadar geçen zaman diliminde gerçekleştirdikleri iş başvurusu ve değişikliklerini, yaşadıkları deneyimleri paylaştılar. Katılımcılar öğrencilerimizin mezuniyet sonrası yaşanabilecek olası senaryolara ilişkin fikir sahibi olmalarına katkıda bulunacak açıklamalarda bulundular. Öğrencilerimize yönelik önerilerini sundular.  

2. Kariyer Yolculuğunuzda aldığınız İşletme Eğitimine ilişkin yorumlarınız neler oldu? Hangi konularda kendinizi yetkin/yeterli hangi konularda eksik hissettiniz?

Farklı seneler mezun olan katılımcılarımız kendi dönemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Özellikle uygulamaya yönelik eğitimin önemli katkıda bulunabileceğinden, öğrencilerin mutlaka çalışma hayatını deneyimlemelerinin, staj yapmalarının gerekliliğinden, üniversite eğitimi yıllarında sunum yapma becerilerinin geliştirilmesinin öneminden, çalışma hayatından profesyonellerin katılımıyla derslerin zenginleştirilmesinin gereğinden bahsedildi.  

3. İşletme Bölümü ders planında mutlaka olmalı dediğiniz bir ders var mı? Eğitim yöntemi ile önerileriniz neler olur?

Ders planına ilişkin katılımcılarımızın değerlendirmelerinde özellikle örnek olaylara yönelik derslerin arttırılmasının, öğrencilerin araştırma, veri toplama ve sunum yapmalarını mümkün kılabilecek dönem projesi şeklinde yürütülebilecek derslerin eklenmesinin önemi vurgulandı. Özellikle vurgulanan önemli noktalardan biri de; öğrencilerin sunum, ödev, araştırma, proje yapma gibi çalışmalarda gönüllülükten ziyade zorunluluk esasıyla yönlendirilmesi oldu. Bu şekilde bu tarz uygulamalara tüm öğrencilerinin katılımının mümkün kılınabileceği belirtildi.

Oturuma yapılabilecek farklı faaliyetlere yönelik fikirlerin sunulması, dilek ve temenniler ile son verildi.


Fotoğraflar