Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1267

Üniversitemiz Dünya'nın En Büyük Uluslararası Eğitim Fuarı NAFSA’ya Katıldı

Dünyanın en geniş katılımlı yükseköğretim fuarı olan NAFSA, geçen hafta ABD’nin Los Angeles şehrinde yapıldı. Üniversitemiz de bu önemli fuarda yerini aldı. Fuara Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu ve Sosyal Medya ve İletişim Uzmanımız Safa Cihat Nizamoğlu katıldı.

28 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda öğrencilere ve fuara katılan üniversitelere, üniversitemiz hakkında tanıtıcı bilgiler verildi. 105 ülkeden 2000’den fazla üniversite ve kurumun temsil edildiği fuarda, öğrenciler ve fuara katılan diğer üniversiteler Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni daha yakından tanıma fırsatı buldular. Eğitim dünyasından yaklaşık 11.000 kişinin kayıtlı olarak ziyaret ettiği fuara, Türkiye’den önde gelen 24 devlet ve vakıf üniversitesi DEİK’in (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) yaptığı organizasyonla katıldı. Üniversitemiz de bu üniversiteler arasında yer aldı.

NAFSA’ya en büyük katılımı ev sahibi ABD’nin üniversiteleri gösterirken, Japonya, Çin, İngiltere, Almanya, Avustralya ve G. Kore’yle birlikte en yüksek sayıyla temsil edilen Türkiye, üniversite düzeyinde uluslararasılaşmaya verdiği önemi bir kez daha sergilemiş oldu.

Eğitimin her boyutuyla ilgili, toplamda 200’den fazla panel, 43 çalışma toplantısı ve yüzlerce sunumun yapıldığı ve 13 poster sergisinin yer aldığı fuarda, üniversitemiz katılımcı diğer birçok üniversite ile işbirliği çalışmaları başlatarak, öğrencilerimizin uluslararası hareketliği ve üniversitemizin uluslararasılaşma yolundaki çalışmalarını daha da güçlendirdi.


Fotoğraflar