Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2024

Bölümümüzden Banvit’e Önemli Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz ve Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Armağan Türk Önderliğinde Sanayi İşbirliği İçin Banvit’e Ziyaret Gerçekleştirildi

Üniversitemiz, sanayi ile işbirliğini güçlendirmek ve öğrencilerimize staj imkânları sağlamak amacıyla Banvit tesislerine önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz ve bölüm öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Armağan Türk katıldı.

Bu ziyaretin temel amacı, üniversite-sanayi işbirliğini artırarak öğrencilerimize pratik deneyim kazandıracak staj ve iş imkânlarını geliştirmektir. Banvit yetkilileriyle yapılan toplantılarda, öğrencilerimizin şirketin farklı departmanlarında staj yapma olanakları değerlendirildi ve bu işbirliğinin her iki taraf için de yararlı olacağına vurgu yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, üniversitemizin eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrencilerimizin kariyerlerini desteklemek için sanayi işbirliklerine büyük önem verdiğini belirtti. Doç. Dr. Armağan Türk ise, bu tür işbirliklerinin öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacağını ve iş dünyasında daha donanımlı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacağını ifade etti.

Banvit yetkilileri de üniversitemizle yapılan bu işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, öğrencilerimize sağlanacak staj ve proje imkanlarının yanı sıra, ortak araştırma projelerinde de yer almayı planladıklarını dile getirdiler. Ayrıca, üniversite öğrencilerimize kariyer günleri ve seminerler düzenleyerek sektöre dair bilgi ve deneyimlerini paylaşma konusunda istekli olduklarını ifade ettiler. Ziyaretin ardından, üniversitemiz ve Banvit arasında düzenli işbirliği toplantıları düzenlenmesine ve ortak projelerin hayata geçirilmesine karar verildi. Bu kapsamda, öğrencilerimiz için yeni staj programlarının duyurulması ve işbirliği konularında daha fazla etkinlik planlanmaktadır.