Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2025

Gösterim: 38

Program Eğitim Amaçları

İKTİSAT BÖLÜMÜ PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI

İktisat Lisans Programı eğitim amaçları, İktisat Lisans Programı mezunlarının kariyer hedeflerini ve mesleki beklentileri içerecek şekilde, bölüm mezunlarının istihdam alanları incelenerek oluşturulmuştur. Buna göre, Eğitim Amaçları belirlenirken, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin misyonu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin misyonu, İktisat Bölümü'nün misyonu göz önünde bulundurularak İktisat Bölümü İç ve Dış Paydaşları'nın görüşlerine başvurulmuştur. Nihai olarak, İktisat Bölüm Kurulu 13.06.2024 tarihli toplantısında, İktisat Lisans Programının Eğitim Amaçlarının aşağıdaki şekilde güncellenmesine ve Bölüm web sitesinden duyurulmasına karar vermiştir. Hali hazırda, her yarıyılda birer kez olmak üzere düzenli olarak İç ve Dış Paydaş toplantıları düzenlenerek aktif ve mezun öğrencilerin gereksinmeleri belirlenmekte, sektörel ihtiyaçlar, işgücü talebi, akademik ve endüstriyel çalışma standartları ile ilgili güncel bilgiler edinilmeye çalışılmaktadır. Böylece, program eğitim amaçlarının güncel ve etkili kalmasını sağlayacak bilgi havuzu oluşturulmaktadır.

Program Eğitim Amaçları
1
Teorik ve Pratik Beceriler

Mezunlarına, ekonomik teorileri ve modelleri kullanarak ekonomik sorunları çözme becerilerini geliştirmek ve ekonomik politika önerileri üretebilmelerini sağlamaktır.

2
Analitik Yetkinlik

Mezunlarına ekonomik analiz becerilerini kazandırarak iş dünyasında rekabet avantajı sağlayacak stratejik kararlar alabilme yeteneği kazandırmaktır.

3
Kamu Sektöründe Uzmanlık

Mezunlarını kamu sektöründe ekonomik politika analizleri yaparak ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunabilecek uzmanlar haline getirmektir.

4
Özel Sektörde Uzmanlık

Mezunlarını finansal kurumlar ve piyasalarda faaliyet gösteren kuruluşlarda ekonomik araştırmalar yapabilme yeteneği kazandırarak profesyonel olmalarını hedeflemektedir.

5
Etik ve Toplumsal Sorumluluk

Mezunlarına, etik değerleri dikkate alan bir yaklaşımla, analiz ve iletişim becerilerini kullanarak toplumu ekonomi alanında bilinçlendirme sorumluluğu kazandırmaktır.

6
Sürekli Gelişim

Mezunlarını sürekli öğrenmeye ve profesyonel gelişim fırsatlarına açık, değişen ekonomik ortamlara uyum sağlayabilen bireyler olarak yetiştirmektir.