Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2022

Gösterim: 253

Üniversitemiz ve Bağcılar Belediyesi İş Birliği ile ETİ Maden Sponsorluğunda 2. Engelsiz Dalış Kampı Etkinliği Sertifikasyon Töreni ve Engelsiz Su Altı Etkinliği Gerçekleşti

Üniversitemiz ve Bağcılar Belediyesi iş birliği ve ETİ Maden sponsorluğu ile Edincik’te yer alan Denizcilik Fakültesi Eğitim ve Uygulama Yerleşkemizde 2. Engelsiz Dalış Kampı Etkinliği Sertifikasyon Töreni ve Engelsiz Su Altı Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Celil Aydın, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan, Bağcılar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Paccı, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Saç ve Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürü Osman Zengin, Üniversitemiz idari ve akademik personeli ile engelli dalıcılarımızın aileleri katıldı.

Üniversitemiz ve Bağcılar Belediyesi arasında gerçekleşen protokol kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen engelsiz dalış kampında 13 farklı engel grubundan (İşitme, görme, süreğen, fiziksel ve zihinsel olmak üzere 5 temel engel grubundan.) engelli dalıcılarımız İstanbul’da gerçekleşen havuz eğitimlerinin ardından aileleriyle birlikte Erdek MYO Yerleşkemize gelerek deniz eğitimlerini de aldılar. Denizcilik Fakültesi Eğitim ve Uygulama Yerleşkemizde gerçekleşen, İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşu ile başlayan programda Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Denizcilik MYO Müdürümüz Doç. Dr. Celil Aydın, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan ve engelli bireylerimizin eğitimlerini gerçekleştiren Denizcilik MYO Öğretim Üyemiz Dr. Ferhat Yalgın birer konuşma yaptılar. Eğitimlerini başarıyla bitiren engelli dalıcılarımıza eğitim sonunda başarı belgesi ve federasyonun kurs bitirme belgesi verildi. Programda ayrıca su altından Türk bayrağı, Üniversitemiz bayrağı, Denizcilik MYO flaması çıkarılarak görsel bir şölen gerçekleştirildi.