Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1559

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MERKEZ YERLEŞKESİ İÇİN KENTSEL TASARIM YARIŞMASI DÜZENLİYOR

TÜRKİYE’DE 21 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİ İÇİN ULUSAL YARIŞMA DÜZENLENİYOR

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak ihtiyaç duyduğumuz Merkez Yerleşke Projesi için ulusal düzeyde başlatmış olduğu Kentsel Tasarım Yarışması’nın kamuoyu ile paylaşılması için yarışmanın Danışman Jürisi olan;

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir,

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza,

Üniversite Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Akdoğan ve

Mimar Ömer Yılmaz’ın katılımı ile yarışma hakkında basın toplantısı düzenlendi.

1996 yılından sonra Türkiye’de bir Üniversite Yerleşkesinin bütünsel yaklaşımla tasarımı için açılan “ilk” ulusal yarışma olan  “Bandırma Üniversitesi Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması” ile ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu. Bandırma’nın tarımı, sanayisi ve limanı gibi birçok açıdan gelişmiş bir merkez olduğunu belirten Rektörümüz “Eminiz ki Bandırma çok hızlı gelişen bir kent olacak. Biz de üniversite olarak Böyle bir kente ve kentin gelişimine yakışan bir yerleşke yapmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda en doğru yaklaşımın merkez yerleşke için ulusal düzeyde bir yarışma yapılması olduğuna karar verdik ve yarışmanın duyurusunu da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdik. ”dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin gelecek 10 ve 20 yıllık projeksiyonu hakkında da bilgi veren Rektörümüz; “ Bu yarışma Üniversitemizin kademeli olarak 10 yıl ve 20 yıl sonrası öngörülerek planlanan bir yarışmadır.  10 yıl sonra Üniversitemizdeki Fakülte sayısının 10 ya da 11 olmasını hedefliyoruz.  4 Meslek Yüksekokulumuz var bunlara 2 Meslek Yüksekokulu daha eklemeyi planlıyoruz. 10 bin olan öğrenci sayısının 25 bin rakamına ulaşacağı öngörülmektedir. Akademik ve İdari personel olarak düşünüldüğünde ise 400 civarında personelimiz mevcut. Bu rakamın da 1250 olması planlanmaktadır. Böyle büyük bir üniversite kurgusunu iyi bir alt yapı oluşturmadan başarmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Rektörümüz; Yarışma 25 Nisan’da sona ermiş olacak. 6 Mayıs’ta da yarışmanın sonucu ilan edilecektir. Bu yarışma ile hem üniversitemiz hem de Bandırma çok nitelikli bir mimari proje kazanmış olacaktır. Proje ile birlikte bu yıl yatırım programına alınan 3 binanın da Ağustos ya da Eylül ayı gibi inşasının başlanması planlanmaktadır. Böylece 7-8 yıl içinde merkezi yerleşke kampüsümüz büyük ölçüde ortaya çıkmış olacaktır. Bizlerin bu ülkeye vereceği en büyük katkı gençlerin eğitilmesidir. Türkiye’de üniversite öğrenci sayısı 7 milyon civarında bulunmaktadır. 7 milyon sayısı çok önemlidir. Bu sayıyı nitelikli bir eğitime tabi tutarsak Türkiye’yi kimse tutamaz. Bizimde amacımız, Türkiye’nin üniversiteleşme süreci ve eğitimin niteliğinin artırılması sürecine Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak en iyi şekilde katkıda bulunmaktır.” dedi.

Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması’nı düzenlemeye nasıl karar verdikleri konusunda da bilgi veren Rektörümüz “Yarışma organizasyonun koordinatörlüğünü yürüten Mimar Ömer Yılmaz bey, bu yarışmaların organizasyonunda Türkiye’de önde gelen isimlerinden birisidir. Yarışmamız konusunda her biri kendi alanında uzman arkadaşlarımızdan oluşan bir jüri ile değerlendirilecektir. Üniversiteler arasında bu tarz bir yarışma son 21 yıldır düzenlenmedi. Bizim gibi bütün binaları ile yerleşke yarışması düzenleyen üniversite olmadı. Bu anlamda da bu yarışma ile özgün, yenilikçi, öğrenciye yaşama alanı sunan bir yerleşke yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca yarışma ile yapımına başlanacak olan üç binanın da mimari tasarımı yapılmış olacak. Yerleşkemizde yapılacak öğrenci yaşam merkezi ve spor salonu kentin hizmetine de sunulacaktır. Böylece bu yarışma Bandırma ve Balıkesir’e de katkı sağlayacaktır. Bu anlamda bizim projemiz ilimize ve ilçemizde katkı verecektir. Bu yarışmanın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise mimari tasarım yarışması ile ilgili heyecan duyduğunu belirterek: “ Bandırmanın geleceği adına, üniversitemizin gelişimini adım adım görmek ve bu projeler ile kökleşeceğini, yeni binaları ile bölgemize katkı sunacağını görmek beni bir Bandırmalı olarak mutlu ediyor. Rektörümüzün hızlı ve heyecanlı çalışmaları ile, Üniversitemizin gelecek 10 yılda Bandırma ve Ülkemize önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bandırma olarak üniversitemize büyük önem veriyoruz. Hızla gelişen bölgemizin Üniversitemiz ile çok daha ileri aşamalarına taşınacağına inanıyorum. Yapılan spor salonları, öğrenci yaşam merkezi gibi binalardan sadece öğrenciler değil, tüm Bandırmalılar istifade edecek. Bandırma Belediyesi de Üniversitemizin yanında olmaya her zaman devam edecektir.” dedi.

Mirza’nın ardından söz alan isim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur oldu. Uğur: “1996 yılında en son bu tür bir yarışma yapılmış. Bu yarışma Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne önemli bir değer katacaktır. Rektörümüzü tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Üniversitenin merkezi yerleşke projesi Bandırma’nın “Yeni sanayi ve liman kenti” vizyonuna da büyük katkı verecektir. Bu yarışma inşallah en iyi şekilde neticelenir ve Bandırma’ya değer katar.” dedi. Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ise yarışmanın çok faydalı olacağına inandığını belirterek: “Proje ekibindeki arkadaşlarımı hem tebrik ediyor, hem de başarılar diliyorum. “ dedi.

Toplantı ’da Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez yerleşkesi için yapılması planlanan binalar ise şu şekilde sıralandı;

Merkezi Derslikler, Öğrenci Yaşam Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Merkezi Garaj Özel Yurt Alanı, Rektörlük binası, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Fakültesi Atölyeleri, Olimpik Yüzme Havuzu, Sosyal Tesis Alanı, Buz Pateni Pisti, Kapalı spor salonu, Merkezi Laboratuvar, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Kütüphane, Konukevi ve Sosyal Tesis, Merkezi Derslik, Hukuk Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Kongre ve Kültür Merkezi, 1,500 Kişilik Konferans ve Konser Salonu, 750 Kişilik Konferans Salonu, 200’er Kişilik 2 Konferans Salonu, Sergi-Fuar Salonu, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve Atölyesi, Merkezi Yemekhane, Enstitüler Binası, Açık Spor Alanları( 2 halı futbol sahası, 3 tenis sahası, 2 basketbol sahası, 1 voleybol sahası ve 1 Badminton sahası), 2.000-2500 kişi kapasiteli ve 8 kulvarlı bir atletizm pistine sahip Stadyum, Yabancı Diller Yüksek Okulu, Akıllı Ulaşım Sistemleri Enstitüsü, Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ve Teknopark.

Toplantı basın mensuplarının merkezi yerleşke projesi ile ilgi sorularının ardından sona erdi.


Fotoğraflar