Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2024

Maliye Bölümü Öğr. Üyemiz Prof. Dr. Yılmaz BAYAR, "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" Listesinde Yer Aldı.

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan 2023 yılı ilk %2'lik dilime giren "En Etkili Bilim İnsanları" listesinde Fakültemizden Maliye Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Yılmaz BAYAR'da yer aldı.
Söz konusu liste, kariyer boyu ve son yıl olmak üzere iki farklı kategoride açıklanırken, Üniversitemizden toplam beş akademisyenimiz “Son Yıl” bilim insanları listesine, üç akademisyenimiz ise “Kariyer Boyu Etki” listesine girmeye hak kazandı. Türkiye genelinde ise 1518 araştırmacı “son yıllık” listede, 1172 bilim insanı ise “kariyer boyu” listede yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı, makalelerin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan “atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Ayrınlılar için tıklayınız