Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2024

Kariyer Günleri Etkinliği Öğrenciler ve Profesyonelleri Buluşturdu

İktisat Kariyer Günleri Gerçekleşti

Öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın kariyer planlamalarına yardımcı olmayı ve profesyonel dünyayı daha yakından tanımalarını sağlamayı hedefleyen İktisat Bölümü ve İktisat Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri, 27-28-29 Mayıs tarihleri arasında üniversitemizin Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu önemli etkinlikte, kamu ve özel sektörden birçok değerli konuk, öğrencilerimizle ve paydaşlarımızla buluştu.

27 Mayıs günü gerçekleştirilen iki oturumda, ilk olarak Bandırma Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Cengiz, vergi politikaları ve kamu sektörü hakkında değerli bilgiler sundu. Ardından, Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'ndan (SMMMO) Onur Batur, Adnan Yener ve Yusuf Can, mali müşavirlik mesleğinin inceliklerini ve sektördeki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Kariyer Günleri'nin ikinci gününde, Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arnık, süt ve süt ürünleri sektörünün dinamikleri ve iş dünyasındaki tecrübelerini anlattı. Etkinliğin son günü, iki oturumla tamamlandı. İlk oturumda Garanti Bankası'ndan Egemen Keskin, bankacılık sektörü ve kariyer fırsatları hakkında bilgi verdi. İkinci oturumda ise Gedik Yatırım'dan uzmanlar Aylin Utku, Eylem Ongun ve Hakan Kara, finans piyasaları ve yatırım stratejileri üzerine öğrencilerle interaktif bir sohbet gerçekleştirdi.

Her oturumun sonunda yapılan soru-cevap kısmında, katılımcılar öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı ve tecrübelerini paylaştı.