Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2024

Şiddete Dur Diyelim Etkinliği

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / İşletme Bölümü, Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bandırma Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından üniversite öğrencilerine “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla merkez kampüsümüzde 17/05/2024 tarihinde saat 14.00’te bilgilendirme standları açılmıştır.

ŞİDDETE DUR DİYELİM! başlığı ile Kadına Yönelik Şiddetin boyutlarını fark etmeye, kınamaya ve şiddetin önüne geçilmesiyle ilgili farkındalık çalışmasına İşletme Bölümü öğretim üyeleri ve Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Müdürlüğünde görevli öğretim üyeleri ve İşletme Bölümü öğrencileri katılmışlardır.

Gün boyunca öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın broşürleri dağıtılmış ve ayrıca Kadına El Kalkamaz/KADES uygulaması konusunda bilgiler verilmiştir. Farklı dillerde indirilebilen bir program olan KADES uygulamasının bilgilendirme ile öğrencilerin telefonlarına indirilmesi sağlanmıştır. Bu etkinliğin 2024 yılı içerisinde eğitim-öğretimin olduğu her ayın 17 sinde olması planlanmıştır.