Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2023

28 Temmuz 2023

Açılan Derslerin İlanı ve Kapanan Derslerden Açılan Derslere Geçiş

31 Temmuz 2023 - 01 Eylül 2023

2022-2023 Yaz Öğretimi Başlangıç ve Bitişi (5 Hafta)

03 Eylül 2023 – 08 Eylül 2023

Yaz Öğretimi Dönem Sonu Sınavları

12   Eylül 2023                                                              Öğrenci Otomasyon Sistemi Üzerinden Yaz Öğretimi Dönem Sonu Sınav Sonucu Açıklama Son Günü

• Yaz öğretiminde Üniversitemizde Misafir Öğrenci (Dışarıdan Öğrenci) olacak öğrencilerin https://oidb.bandirma.edu.tr/tr/oidb/Form/Goster/Bandirma-Onyedi-Eylul-Universitesi-2022-2023-Yaz-Ogretimi- Basvuru-Formu-53 web adresinden Yaz öğretimi online başvurusu yapmaları gerekmektedir.
  • (Başvuru Linki 17 Temmuz 2023 tarihinde aktif hale getirilecektir.)

• Yaz öğretiminde Üniversitemizde Misafir Öğrenci (Dışarıdan Öğrenci) olarak ön kayıt işlemini tamamlayan ve kaydı onaylanan öğrencilerin, Ders-Kayıt Sürecinde yaz okulu takvimini takip etmeleri gerekmektedir.
  • Öğrencilerimiz yaz öğretimi ders seçimlerini, ücret ödemelerini ve danışman onaylarını yukarıdaki Yaz Öğretimi Takviminde belirtilen tarihlerde Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapacaklardır.
  • Üniversitemiz öğrencileri kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile Yaz öğretiminde Üniversitemizde Misafir Öğrenci (Dışarıdan Öğrenci) olarak kaydı onaylanan öğrenciler ise « https://obs.bandirma.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx » adresinden kullanıcı adı ve şifre kısmına T.C. Kimlik numaralarını yazarak OBS'ye giriş yapabilirler.
  • Yaz öğretiminde Üniversitemizde Misafir Öğrenci (Dışarıdan Öğrenci) olarak ön kaydı onaylananlar 26- 27 Temmuz 2023 (2022- 2023 Yaz Öğretimi için) tarihlerinde ders kaydı yaparak sistemde çıkan ücreti Halk bankasına yatırmaları gerekmektedir.
  • Öğrencilerimiz Öğrenci Bilgi Sisteminden derslerini seçerek hesaplanan tutarı “Ödenmesi Gereken Toplam Ücreti” herhangi bir Halk Bankası Şubesi’nden “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Harcı” olarak belirtip Öğrenci Numaraları ile; Misafir Öğrenciler ise (Dışarıdan Öğrenciler) T.C. Kimlik Numaraları ile yatıracaklardır.

• Yaz öğretiminde en fazla 12 kredilik derse kayıt yaptırılabilir.
  • Ücret ödemesini yaptıktan sonra OBS üzerinden ders kaydınızı kesinleştirmeyi unutmayınız. Ders kaydınızı kesinleştirdikten sonra Danışmanınız ders kaydınızı onaylayacaktır. Ders kayıt onayı ile ilgili sorularınızı Danışmanınıza iletebilirsiniz.
  • OBS sisteminde görülen derslerin açılacağı kesin değildir. Derse kayıt yapan ve ücretini yatıran öğrenci sayısı en az 15 olduğunda ders açılmış olur.
  • Yaz Öğretimi Yönergesi için Tıklayınız...