Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2024

Gösterim: 605

Üniversitemiz Akademik Başarıda İstikrarlı Yükselişini Sürdürüyor

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yapılan “Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS)”nın temel amacı, Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamaktadır. Akademik teşvik yönetmeliği; devlet yükseköğretim kurumu öğretim elemanlarının dokuz faaliyet türünden akademik teşvik puanlarının hesaplanmasını ve bu puanlara göre teşvik ödemesi almalarını düzenlemektedir. Üniversitelerin ve özellikle de fakültelerin güncel bir resmini sunan DÜS 2020 sonuçlarına göre, Üniversitemiz sıralamaya dâhil edilen 123 devlet üniversitesi arasında en yüksek 2. puan aralığında yer alarak 28. sırada yer almayı başarmış, 2006 yılından sonra kurulmuş olan 70 üniversite arasındaki sıralamada ise 9. olmuştur. 


Fakülteler bazındaki sıralamalarda ise, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültemiz 1. sırada, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz 19. sırada, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz 21. sırada, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz ise 36. sırada yer almıştır.


Üniversitemiz, belirlemiş olduğu hedefler doğrultusunda, kurulduğu 2015 yılından bu yana akademik alanda artarak devam eden başarı ve yükselişini istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam etmektedir.


Fotoğraflar