- ANA SAYFA
- Bölümün Amaç ve Hedefleri
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2024
Gösterim: 2065
Bölümün Amaç ve Hedefleri
Program Eğitim Amaçları
Öğrencilerimizin diplomatik ilişkileri yönetme, uluslararası müzakereleri yürütme becerilerinin geliştirilmesi ve uluslararası hukuk formasyonu ile küresel diplomaside uzmanlaşması sağlanarak hükümet ve hükümet dışı kurumlarda kariyer yapmaları amaçlanır.
Öğrencilerimizin bilimsel düşünme ve akademik becerilerinin geliştirilmesi ile araştırmacı, siyasi analist, raportör ve akademisyen olarak üniversite, düşünce kuruluşları ve medya gibi sektörlerde kariyer yapmaları hedeflenir.
Öğrencilerimizin ekonomik analiz yapma becerisi geliştirilerek kamu ve özel sektörde uluslararası ticaret, ekonomi ve finans alanlarında uzman olarak kariyer yapmaları hedeflenmektedir.
Öğrencilerimizin insan hakları, göç, çevre ve sürdürülebilir kalkınma gibi küresel konularda bilgi ve beceri kazanarak sivil toplum kuruluşlarında sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeleri ve toplumsal katkı sağlamaları hedeflenmektedir.
Öğrencilerimizin inisiyatif alma becerilerini ve siyasal farkındalıklarını artırarak, küresel vizyona sahip, aktif ve bilgili bireyler olmalarını teşvik etmek; demokratik süreçlere katılım ve toplumsal sorumluluk bilincini geliştirmek hedeflenmektedir.
Misyon
Öğrencilerimize bilimsel düşünme, diplomatik ilişkiler, ekonomik analiz, insan hakları ve küresel konularda bilgi ve beceri kazandırarak, küresel vizyona sahip, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden ve farklı sektörlerde uzmanlaşarak topluma katkı sağlayan bireyler yetiştirmektir.
Vizyon
Uluslararası ilişkiler ve küresel diplomasi alanında liderlik edebilen, bilimsel düşünme ve analitik becerileri geliştiren, toplumsal sorumluluk bilincine katkı sağlayan, yenilikçi ve etkili çözümler üretebilen uluslararası tanınırlığa sahip bir program olmak.
Program Öğrenme Çıktıları
1.Dünya siyaseti ve uluslararası ilişkiler alanında bilimsel bilgi ve akademik perspektife sahip olma.
2.Kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak küresel olgu ve olayları analiz edebilme.
3.Ulusal, bölgesel ve küresel sorunları disiplinlerarası bir perspektifle tanımlayabilme ve çözüm önerileri geliştirebilme.
4.Uluslararası ilişkiler alanında toplumsal duyarlılık ve etik sorumluluk bilinciyle sosyal sorumluluk ve araştırma projeleri yürütebilme ve ekip çalışması yapabilme.
5.En az bir yabancı dili B1 düzeyinde kullanarak yazılı ve sözlü etkili iletişim kurabilme ve mesleki bilgileri takip edebilme.
6.Bilişim teknolojilerini kullanarak iktisadi, idari ve siyasi alanlarda veri analizi ve raporlama yapabilme.
7.Küresel ve bölgesel örgütlerin işleyişini anlayabilme becerisine sahip olma.
8.Alandaki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve sürekli öğrenme becerisi gösterebilme.
9.Küresel ve ulusal ekonomik sistemin temel dinamiklerini anlayabilme ve uluslararası ekonomik ilişkileri analiz edebilme.