Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2020

ERASMUS+ ve Yabancı Dil Sınavı Hakkında Duyuru

COVID19 salgını sebebiyle yurtiçi ve yurtdışında üniversiteler genel olarak çevrimiçi eğitim modeline geçtiği için değişim programları bir süreliğine askıya alınmıştı. Pandemi dolayısıyla alınan kararlar kapsamında Erasmus+ programına dair program süreci aşağıda belirtilen şekilde yürütülecektir.

ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI SÜRECİ VE GENEL BİLGİ

1- Erasmus+ için Yabancı Dil Sınavı Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olup sınava dair bilgi yakın zamanda duyurulacaktır.

2- Sınavdan 55 ve üstü alan ve not ortalaması minimum 2.20 olan öğrencilerimiz Ocak 2021'de Erasmus'a başvuru yapıp kazandıkları takdirde Staj ve Öğrenim Hareketliliği yapabileceklerdir.

3- Hak kazanan öğrenciler, Staj için en erken Haziran 2021'de; Öğrenim Harekeliliği için ise Eylül 2021'de ilgili ülkede Erasmus öğrencisi olarak eğitim faaliyetine başlayabilecektir.

4- Yapmış olduğumuz anlaşmalar tüm bölümler için geçerlidir.

5- Meslekyüksekokulu öğrencilerimiz de Erasmus'tan aynı şartlarda faydalanabilmektedir.

6- Tüm bölüm ve programların Erasmus koordinatörleri Kasım ayında sayfamızda güncellenecektir.

Daha detaylı bilgiye üniversite sayfamızın ilgili sekmelerinden ulaşabilirsiniz.