Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2019

Gösterim: 3569

Ders Kayıtları Hakkında

 

Bu rehber 9 Eylül 2016 tarih 29826 sayılı Resmi Gazete’de  yayınlanan BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM­ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ esas alınarak hazırlanmıştır. Ders kaydınızı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı temel hususlar aşağıda belirtilmiştir.

 

  • Öncelikle şube seçimi yapılması gereken derslerde (2019-2020 yılı Güz Dönemi için I. Öğretim Yabancı Dil) her öğrenci, öğrenci numarasının son hanesi tek ise A şubesini, çift ise B şubesini seçmelidir.

 

  • 1. Sınıf öğrencileri güz ve bahar döneminde kendilerine sunulan tüm dersleri alırlar. Hazırlık okuyan öğrenciler geçer notları varsa ‘Yabancı dil’ derslerinden muaf sayılırlar.

 

  • ‘Yabancı Dil’ derslerini tekrar edecek 2014 ve öncesi girişli öğrenciler ve aşağıda isimleri yer alan öğrenciler  C grubunu seçmelidir.
  1. Muhammed Yusuf Akkaya
  2. Emine Beyza Namazcı
  3. Ayşe Önal
  4. Sametcan Kabay
  5. Bilgehan Erol

 

  • 2. Sınıfta verilen derslerin tümü zorunlu olduğu için 2. Sınıfta verilen derslerin tümünün alınması gerekir.

 

  • 2. Sınıfa geçmiş olup alttan dersi olan öğrencilerin öncelikle 1. Sınıf derslerini almaları, ardından kredi limitleri dahilinde (GNO 1,80 altında olanlar 24 kredi, 1,80 ve üzeri olanlar 30 kredi ders alabilirler) 2. Sınıf derslerini seçmeleri gerekmektedir.

 

  • 3. ve 4. Sınıf öğrencileri, yayınlanan ders planına göre ders kaydı yapmalıdır.

Üst sınıftan ders almadan önce alt dönemlerdeki eksik ve FF dersler alınmalıdır. Örneğin 2. sınıftan 2 adet FF harf notlu ders, 1 adet de daha önce alınmamış bir ders varsa önce onların seçilmesi ardından kredi sınırları dahilinde 3. sınıf derslerinin eklemesi gerekmektedir. (FF derslerin tümü tekrarlanmak zorundadır. Ancak FF li ders, seçmeli ders ise aynı sınıftan başka bir ders alıp saydırma işlemi yapılabilir. Zorunlu dersler için böyle bir saydırma söz konusu değildir.)

 

  • Yükseltmek amacıyla ders alma:

2015­ ve öncesinde kayıt yaptıran öğrenciler, genel not ortalamasını yükseltmek amacıyla öğrenim süresi boyunca daha önce başarmış olduğu dersleri kredi sınırları dâhilinde tekrar edebilirler.

 

2016 ve sonrasında kayıt yaptıran öğrenciler başarmış olduğu bir dersi not yükseltmek amacıyla tekrar alamaz. Bütün derslerini başarıyla tamamladığı halde GNO’su 2,00’nin altında olduğu için mezun olamayan öğrenciler kredi sınırları içerisinde başarmış oldukları dersleri not yükseltmek amacıyla alabilirler.

 

  • Üstten ders alma:

2015 ve öncesinde üniversitemize kayıt yapan öğrencilerden üstten ders almak isteyenlerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekir:

1) 1. Sınıfı bitirmiş olması

2) Ortalamanın 2.80 veya üstünde olması

3) Alttan dersinin olmaması.

 

- 2016 ve sonrasında üniversitemize kayıt yapan öğrencilerden üstten ders almak isteyenlerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekir:

1) En erken 5. Yarıyılda olması

2) Ortalamanın 3.00 ve üstünde olması

3) Alttan dersinin olmaması gerekir.

 

  • Kredi sınırları:

Ortalaması 1.80’in altında olanlar en fazla 24 kredi ders alabilirken; ortalaması 1.80 ve üstünde olanlar 30 kredi ders alabilirler.

 

-Özel (kişisel) sebeplerden dolayı az sayıda ders seçtiyseniz veya ders seçiminde yanlışlık yapıp kesinleştirdiyseniz lütfen danışman hocanıza varsa istediğiniz değişikliği de içeren sistem üzerinden bir ileti gönderiniz.

-Kaydınızı tamamladıktan sonra kesinleştir butonuna basmayı unutmayınız. Bunu yapmadığınız takdirde kaydınız onaylanmaz ve dönem kaybederek mağdur olabilirsiniz.

-Kaydınızı kesinleştirdikten sonra kaydınızın onaylanıp onaylanmadığını kontrol ediniz. Onaylanana kadar sistemi sık sık ziyaret edip danışmanınız tarafından size gönderilen mesajlara süresinde cevap veriniz. Ders seçimlerinde sorumluluk öğrenciye aittir.

-Kaydınız onaylandıktan sonra, dersler başlamadan önce ve başladıktan sonra aldığınız dersleri mutlaka kontrol ediniz. Kayıtlı olmadığınız dersleri takip etmeniz halinde aldığınız notlar geçersiz olacaktır.

 

Not: Bu bilgiler ile bu bilgilerin kaynağını teşkil eden 9 Eylül 2016 tarih 29826 sayılı Resmi Gazete’de  yayınlanan BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM­ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ hükümleri arasında çelişki olması halinde Yönetmelik hükümleri esastır.