Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2024

Gösterim: 2325

Program Yeterlilikleri/ Öğrenme Çıktıları

Program Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

1. Siyasetin evrensel kavram ve kuramlarını, politika oluşturma süreçlerini, politikaların topluma yansımalarını, güncel siyasal yaşamı ve sorunlarını bilmek; bu bilgileri yeni durumlar ve sorunlar karşısında çoklu alternatif çözümler üreterek kullanabilecek beceri ve yetkinliklere sahip olmak.

2. Kamu yönetimi sistemini tarihsel, teorik ve hukuksal arka planıyla ele alıp, karşılaşılan yeni sorunları/konuları belirlemek ve analiz edebilmek, araştırmalara dayalı potansiyel çözüm önerileri geliştirebilmek.

3. Yönetim faaliyetini planlama, uygulama ve kontrol süreçleri bağlamında bilimsel bilgi ve pratik hayat deneyimlerinden yararlanarak farklı organizasyonlarda (kamu, özel, hükümet dışı ve uluslararası örgütlerde) yürütebilecek fonksiyonel ve organizasyonel yetkinliği edinmiş olmak.

4. Çözüm odaklı araştırmaları gerçekleştirebilme yönünde ihtiyaç duyulan metodolojik ve teknolojik enformasyon, kabiliyet ve yeterliliğe sahip olmak. Bu çerçevede ilgili bilgisayar uygulamaları ve bilişim sistemlerinin en güncel halini kullanabilecek yeteneği geliştirmek.

5. Alanıyla ilgili konularda bağımsız olarak çalışmalar yürütebilecek bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olmak ve gerektiğinde bu çalışmaları paydaşlarıyla yapabilecek esneklik ve disiplinler arası yaklaşımı sergileyebilmek.

6. Alanıyla ilgili hukuk, işletme, ekonomi, maliye, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri gibi disiplinlerde bilgi sahibi olup bu bilgiden sorun çözmede yararlanabilmek.

7. Yerel Yönetimler, kentleşme ve çevre sorunları alanlarında temel bilgi sahibi olup, bu alanlarda karşılaşılan sorunlar karşısında disiplinler arası çözümler getirebilmek.

8. Uygulamadaki kamu politikalarını değerlendirip, analiz edebilecek ve alternatif politikalar önerebilecek seviyede kuramsal ve yöntemsel yetkinliğe sahip olmak.

9. Mesleki hayatında ve akademik çalışmalarında (verilerin toplanması, analiz edilmesi, yorumlanması ve çıktılarının paylaşılması süreçlerinde) etik ve evrensel değerlerin ışığında hareket etmek.

10. Dünyaya, ülkesine ve toplumuna karşı sorumluluğunu içselleştirmiş etrafına farklı düzey ve boyutlarda pozitif katkılar yapabilen, kendisiyle ve çevresiyle barışık bir birey olmak.